KUCHNIA

PYSZNA SZARLOTKA

Dzisiaj przepis na przepyszn膮 szarlotk臋, kt贸ra zawsze si臋 udaje 馃槈

Sk艂adniki:

  • 2 kg jab艂ek
  • 4 szklanki m膮ki pszennej
  • 4 偶贸艂tka
  • margaryna (kostka)
  • 4 czubate 艂y偶ki cukru
  • cukier puder
  • 艂y偶ka proszku do pieczenia
  • cynamon

 

聽Wykonanie:

Po艂膮czy膰 m膮k臋 z proszkiem do pieczenia, doda膰 4 偶贸艂tka i kostk臋 margaryny. Zagnie艣膰 ciasto. Mo偶na doda膰 troszeczk臋 艣mietany w celu po艂膮czenia si臋 ciasta, kt贸re dzielimy na dwie cz臋艣ci. Jedn膮 cz臋艣膰 wk艂adamy na ok. 15 min do zamra偶arki, drug膮 wyk艂adamy na wysmarowan膮 mas艂em blach臋. Jab艂ka 艣cieramy na tarce (du偶e oczka), ods膮czamy sok. Wyk艂adamy jab艂ka na ciasto. Posypujemy cynamonem. Drug膮 cz臋艣膰 ciasta 艣cieramy na tarce (te偶 du偶e oczka) bezpo艣rednio na jab艂ka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (g贸ra-d贸艂). Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

 

6 Comments

Leave a Comment

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany.

CommentLuv badge