KUCHNIA

KRUCHE BABECZKI Z BRZOSKWINIAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

KRUCHE BABECZKI Z BRZOSKWINIAMI

Kruche babeczki na dobre zagościły w naszej kuchni, wystarczy zamienić owoce i mamy zupełnie inny smak :). Jeśli lubicie jagody, wersję z nimi znajdziecie TUTAJ, jeśli macie ochotę na kruche ciasto z truskawkami, odsyłam TUTAJ.

Przypominam przepis na ciasto 🙂

Składniki

  • 150 g mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 1,5 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 75 g margaryny
  • 1 łyżka śmietany
  • bita śmietana w proszku
  • w zależności od przepisu na opakowaniu z bitą śmietanę śmietankę 30% lub mleko
  • brzoskwinie z puszki

 

babeczki z brzoskwiniami

Wykonanie

Zagniatamy ciasto (najpierw mieszamy mąkę z margaryną, szczyptą soli i proszku do pieczenia). Następnie dodajemy wymieszane żółtko ze śmietaną i cukrem. Wkładamy ciasto do foremek i pieczemy ok. 16 minut w temperaturze 180 stopni C. Gdy ostygną wykładamy na nie bitą śmietanę i posypujemy owocami.

Czas wykonania: ok. 25min.

Stopień trudności: bardzo  łatwe

kruche babeczki z brzoskwiniami

SMACZNEGO!

 

 

20 Comments

  1. Ja zazwyczaj mam w domu gotowe korpusy do babeczek, które trzymam na czarną godzinę 🙂 może wypróbuję kiedyś Twoj pomysł na ich wypełnienie!

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

CommentLuv badge