KUCHNIA

DESER A’LA RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ

RAFAELLO Z KASZY JAGLANEJ

Tak jakoś się składa, że większość przepisów na blogu to desery. Dzisiaj poszłam krok dalej i zainspirowana przepisem Z sercem do garów ,przygotowałam po raz pierwszy deser z kaszy jaglanej, bez cukru. Samo zdrowie a przy tym przyjemność jedzenia. Jeśli uwielbiacie Rafaello, zapraszam do wypróbowania przepisu.

Składniki:

  • woreczek kaszy jaglanej
  • łyżka masła
  • 3 łyżki wiórek kokosowych do obtoczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  • całe migdały

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę, lekko ciepłą mieszamy z pozostałymi składnikami. Formujemy kulki, w środek wkładając cały migdał. Obtaczamy kulki w wiórkach a potem wkładamy przynajmniej na godzinę do lodówki.

Rafaello z kaszy jaglanej

Smacznego!

 

25 Comments

  1. uwielbiam przepisy z kaszy jaglanej. Robię tez takie kuleczki kokosowe, ale trochę inaczej. Gotuję kaszę jaglaną na mleku sojowym waniliowym, do masy dodaję prażone wiórki kokosowe, a migdały namaczam w gorącej wodzie i są wtedy wręcz rozpływajace się 😉

    Reply
  2. Uwielbiam rafaello, a kaszy jaglanej jeszcze nie próbowałam, choć wszyscy ją wokół mnie zachwalają. Jedno opakowanie kaszy jaglanej u mnie w kuchni czeka na lepsze czasy 😀 może właśnie w postaci rafaello? Brzmi kusząco! Pozdrawiam 🙂

    Reply
  3. Robiłam kiedyś ciasto jaglane rafaello, było w foremce do ciasta, nie robiłam kulek, ale przepis właściwie był podobny. Gotowałam kaszę w mleku kokosowym, co nadawało jej dodatkowy posmak. Na końcu ciasto posypane było płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi i musiało się chłodzić przez kilka godzin w lodówce. Takie przepisy są świetne, bo z jednej strony jesteśmy w stanie zaspokoić potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego, a z drugiej strony możemy dostarczyć sobie wartościowy posiłek!
    Lawyerka ostatnio opublikował…Jak holować samochód zgodnie z prawem?My Profile

    Reply
  4. Wygląda przepysznie, ale staram się spasować ze słodkościami, bo już 5 kg + od jesieni, a na wiosnę będzie płacz. Mimo wszystko przepis zapiszę, bo kto wie ile wytrzymam 🙂

    Reply
  5. To już któryś raz z rzędu, kiedy widzę taki pomysł na derser i chyba w końcu muszę spróbować. 🙂 Co prawda sama się będę nim zachwycać, bo u mnie nikt nie przepada za wiórkami kokosowymi, ale… będzie więcej dla mnie 😉

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

CommentLuv badge